joi, 4 aprilie 2013

Use together, numele unei idei din Cluj

http://eclujeanul.ro/2012/08/14/use-together-site-ul-de-unde-poti-imprumuta-ce-ai-nevoie-pe-o-anumita-perioada-de-timp/

12 tineri clujeni din domenii diferite de activitate şi-au pus mintea şi imaginaţia la contribuţie pentru a realiza proiectul “Use Together”, un site de unde poţi împrumuta obiecte pentru o anumită perioadă. Singura condiţie este să dai ceva la schimb. Simplu, nu?


Împrumutarea unei cărţi, a unui joc sau orice obiect poate fi posibil de acum cu un singur click, datorită proiectului realizat de 12 tineri ingineri, antreprenori, economişti şi IT-işti. Ideea acestora s-a materializat într-un site de unde poţi împrumuta lucruri pentru o anumită perioadă. La schimb, trebuie să oferi un obiect. Conceptul e simplu. Iniţiatorii “Use Together” pleacă de la ideea că oamenii cumpără numeroase lucruri pe care le folosesc de câteva ori şi apoi le abandonează în debara sau într-un sertar cu gândul că, poate, cândva, vor avea nevoie de ele.
“Avem apoi acei oameni care ar vrea să împrumute unele lucruri, pe o perioadă scurtă, în loc să le cumpere. Platforma online pe care au creat o se numeşte UseTogether şi îi aduce împreună pe cei ce au obiectele şi pe cei ce au nevoie de ele pentru scurtă durată”, explică Mircea Vădan (26 de ani, inginer) pentru Adevărul.
Motto-ul tinerilor care spune tot despre ideea lor este: “It’s not about owning things, it’s about access to things” (Nu e vorba despre a deţine lucruri, ci despre a avea acces la ele)”.
Cum funcţionează
Momentan, înregistrarea pe site se face doar pe baza unei invitaţii, iar comunitatea numără, până acum, 35 de persoane, iniţiatorii proiectului şi prietenii lor. Lansarea oficială va avea loc în octombrie, când vin studenţii, care sunt publicul ţintă al acestui site.
“Proiectul şi platforma noastră are la bază buna credinţă şi accesul se face prin invitaţii. www.usetogether.ro a apărut dintr-o nevoie. Îmi trebuia un GPS ca să merg într-o excursie. Am vrut să împrumut de la prieteni, dar niciunul nu avea”, a mărturisit Victor Miron, 27 de ani, antreprenor, cel care a avut ideea realizării acestei platforme.
[...]

Niciun comentariu: