joi, 2 august 2012

Reafirmarea valorilor romanesti VIII

Lacramioara Stoenescu

 Aici emisiunea de la radio:

http://www.romania-actualitati.ro/lacramioara_stoenescu-38534

http://www.ziare.com/articole/lacramioara+stoenescu

fragment:
"Scriitoarea Lacramioara Stoenescu, autoare a cartii "De pe bancile scolii in inchisorile comuniste", sustine ca "toate revolutiile au fost facute de tineri".

Lacramioara Stoenescu a vorbit pentru TV Ziare.com despre cum a fost sa fii deportat la varsta de zece ani, cum s-a vazut comunismul prin ochii copiilor arestati, si de ce luptau copii de doar 16 ani impotriva regimului.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Lacramioara Stoenescu

Intrebata daca tinerii s-ar implica intr-o revolutie, Lacramioara Stoenescu a raspuns: "Toate revolutiile au fost facute de tineri, indiferent ca s-au confiscat sau ca nu s-au confiscat. Tinerii sunt cei care se implica, curajul tineretii nu il au cei in varsta, poate il au cei care au luptat toata viata. Cred ca tot tinerii pot face acest lucru".

Lacramioara Stoenescu sustine ca, in comunism, au existat peste 500 de tineri care au fost arestati sub diverse pretexte. Majoritatea imparteau manifeste anticomuniste si faceau parte din miscarea studenteasca, iar altii au incercat sa saboteze regimul prin atacuri asupra statuilor sau a institutiilor comuniste."

 Roxana Condurache

O tânără actriţă născută în Iaşi, a fost nominalizată la prestigioasele Premii Genie la categoria „Cea mai bună actriţă în rol secundar" pentru prestaţia din lungmetrajul „The Whistleblower“.

Ieşeanca Roxana Condurache a ajuns în lumina reflectoarelor după ce a jucat în lungmetrajul „The Whistleblower“. Actriţa interpretează rolul unei adolescente de 15 ani, Raya Kochan, victimă a unei reţele de traficanţi de fiinţe umane. Colege de platou i-au fost actriţele Rachel Weisz, Monica Bellucci şi Vanessa Redgrave.Prestaţia actriţei din Iaşi a fost foarte apreciată de critici, apreciere care i-a adus o nominalizare la echivalentul Premiilor Oscar în Canada.

Un interviu cu actrita îl puteti citi la
http://www.adevarul.ro/locale/iasi/FOTOGALERIE-Ieseanca-nominalizata-Oscarurile-M-am_0_647935610.html

Mai multe despre ea in profilul de pe facebook, dar in engleza.
 http://www.facebook.com/pages/Roxana-Condurache/148557455204555

Niciun comentariu: