luni, 2 august 2010

Radio Erevan si Petre Roman

L-am ascultat pe Petre Roman, fiind invitat la o emisiune la radio Actualitati cu ocazia implinirii a 20 de ani de la evenimentele din 13-15 iunie 1990. Zilele trecute am re-ascultat interviul, fiind reluat la radio, impreuna cu extrase din alte emisiuni cu alti invitati. Cu aceasta ocazie am retinut niste afirmatii pe care le-am pierdut, partial sau total, la prima difuzare a interviului. Dar mai intai vreau sa va reamintesc un banc cu radio Erevan:

" La Radio Erevan se întreabă:
- Este adevarat că Iuri Gagarin a cîştigat o excursie în SUA?
- În principiu da, dar nu a fost cosmonautul Iuri Gagarin, ci un pensionar, care nu se numeşte Iuri ci Oleg şi nici măcar Gagarin ci Gaganov, nu a fost în SUA ci în Kiev şi era vorba nu de o excursie, ci de o bicicletă, pe care nu a cîştigat-o, ci i-a fost furată."

Asa si Petre Roman. La evocarea de catre gazda emisiunii a momentului cand minerii au declarat ca au gasit la sediile partidelor politice bani falsi, acesta a spus ca nu s-au gasit bani falsi, dar este adevarat ca s-au gasit bani in valuta din donatiile facute din exterior. Iar despre gasirea de arme la aceste sedii, Petre Roman declara ca nu este adevarat, dar este adevarat ca s-au furat arme de la sediul Prefecturii.

Bravo, dom'ne! Caragiale a fost un mare scriitor, dar este, poate, singurul, care as vrea sa nu fie atat de actual! As vrea sa pot ingropa odata "caragialismele", dar politica romaneasca, nu si nu!

Niciun comentariu: