marți, 24 ianuarie 2012

Reafirmarea valorilor romanesti II

Prietenii au venit si ei cu nume de romani care fac cinste tarii:
sursa http://luminalumii.forum-gratuit.ro/t1535-reafirmarea-valorilor-romanesti  

Gabriel Marcu Expert Apple, născut în 1958 la Focsani.
De când lucrează în compania înfiinţată de Steve Jobs (15 ani), expertul în culori Gabriel Marcu a contribuit la lansarea iMac, iPod, iPhone sau iPad. După ce a absolvit Facultatea de Electronică din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti, cariera lui Gabriel Marcu (54 de ani) nu se anunţa una ieşită din comun. A lucrat ca inginer cercetător la Institutul pentru Tehnică de Calcul până în primii ani de după Revoluţie. Ulterior, a plecat în Japonia, unde s-a specializat în domeniul culorilor, ca angajat al două companii tehnologice.

În 1996, destinul său avea să se schimbe fundamental. Ajunge la un interviu la Apple şi este angajat. Era o perioadă dificilă pentru companie şi trecuseră 11 ani de când Steve Jobs fusese dat afară. Apple trecea printr-un masiv proces de restructurare şi la doar trei luni de la angajare era să-şi piardă jobul, dar a fost păstrat pentru că - după cum povesteşte el - muncea foarte, foarte mult.  

Sandu Popescu
in prezent profesor de fizica la Universitatea Bristol din Marea Britanie. Centrul de interes al studiilor sale il reprezintă aspectele fundamentale ale fizicii cuantice, el reusind o mai bună întelegere a naturii comportamentului cuantic. Intre 1996 si 2008 a fost asociat al firmei „Hewlett Packard” din Bristol, Marea Britanie in laboratoarele careia a reusit pe 4 iulie 1997 teleportarea unei particule, inventie care are ca aplicatii practice criptografia si transmiterea mesajelor secrete. In anul 2001 a fost laureat cu premiul Adams Prize pentru cercetarile sale in domeniul fizicii cuantice. Adams Prize este oferit in fiecare an de Facultatea de Matematica de la Universitatea Cambridge si St. John’s College unui tanar din Marea Britanie pentru rezultate deosebite in cercetarea matematicii sau a stiintei.
 
Uri Mayer, violonist si Dirijor de orchestră canadian care s-a născut la Târgu-Mureş în 4 Aug. 1946.
 De tânăr, Mayer s-a mutat în Israel unde a studiat Conservatorul de muzică din Tel-Aviv si Universitatea din acelasi oras.
Debutul lui ca dirijor a fost încă de pe vremea când era la liceu în anul 1964.
A fost dirijorul Orchestrei Nationale de Tineret si membrul Filarmonicii Israel în anii 1967-1968.
În 1968 a obtinut o bursă de studii si s-a mutat la New York, studiind cu Jean Morel la Juilliard School. Pozitii pe care le-a mai ocupat:
Dirijor la Orchestra Simfonică a Tineretului din New York,
Violonist principal sub bagheta lui Leopold Stokowsky în American Symphony Orchestra,
Violonist în Montreal Symphony Orchestra în 1970,
Dirijor al aceleasi Orchestre în anul 1980,
Director Muzical la Edmonton Symphony Orchestra între 1981 – 1994,
Dirijor al Orchestrei din London între 1988 – 1994,
Consultant artistic pentru Israel Sinfonietta (1991 – 1999),
Dirijor Principal la Kansai Philharmonic (1994-2000).
În prezent, Mayer locuieste în Toronto, Ontario fiind Dirijor în Royal Conservatory Orchestra.  

Mircea Grecu - NASA
În vârstă de 42 de ani, originar din Râmnicu Vâlcea a fost dintotdeauna pasionat de matematică si de-a dreptul fascinat de roboti. Mânat de aceste două pasiuni Mircea Grecu s-a inscris si a absolvit cu succes Facultatea de Utilaj Tehnologic din cadrul Universitătii Tehnice de Constructii, Bucuresti (UTCB) si si-a dedicat in paralel timp pentru a studia mecanica fluidelor.
Pe vremea când era asistent universitar, a aplicat pentru o bursă de doctorat la Iowa Institute of Hydrolic Research. Mircea Grecu si-a făcut lucrarea de doctorat indrumat de un profesor de origine poloneză, in urma studiilor dedicate lucrării rezultând un algoritm care ii ajută pe oamenii de stiintă de astăzi să facă predictii exacte asupra pericolului de inundatii care poate apărea in diferite zone ale planetei.
După trei ani de studiu intens al predictiei precipitatiilor pe termen scurt si după obtinerea diplomei de doctorat a inceput o colaborare cu Universitatea din Conneticut. Acolo Mircea Grecu a aflat că agentia spatială americană NASA, finanta programe de cercetare axate pe imbunătătirea predictiilor precipitatiilor si si-a dat seama că există mari sanse să prindă un post acolo.
Acest lucru s-a intâmplat in cele din urmă si asa se face că activează si astăzi la celebra agentie spatială americană.

(Preluat din Ziarul Gândul)
 
Peter Georgescu s-a "mutat" la New York la varsta de 15 ani si este romanul care a reusit sa preia fraiele uneia dintre cele mai renumite agentii de publicitate din lume, Young&Rubicam. Tatal sau a fost general manager al Standard Oil (actualul Exxon) - Ploiesti.
In 1947 parintii sai au obtinut o excursie la New York pentru a vizita compania mama Exxon. Din pacate nu li s-a mai aprobat intoarcerea in tara. Asadar Peter Georgescu, impreuna cu fratele sau au plecat sa locuiasca cu bunicii lor in micuta localitate Lipova.
Doar dupa sapte ani isi vor reintalni parintii, de data aceasta pe pamant american.
Traiectoria pe care a urmat-o pana la cariera extraordinara pe care avea sa o aiba la Young&Rubicam a fost: Academia Exeter, Princeton, Stanford Business School unde a absolvit un MBA in 1963 si imediat dupa absolvire i s-a oferit un post la agentia Young&Rubicam unde a „poposit” 37 de ani lucrand pe partea de cercetare a dorintelelor si nevoilor consumatorilor de publicitate. In 1994 a fost ales CEO al agentiei fiind al 8-lea CEO din istoria companiei, dar primul din afara SUA. Peter Georgescu a dezvoltat strategia de comunicare integrata a agentiei care a devenit standardul de gandire al intregii industrii de comunicare. In 7 ani, veniturile agentiei sale au crescut cu 300%, iar profiturile cu 900%. Ca o recunoastere a contributiei sale in industria marketing-ului si a publicitatii, Peter a fost ales in 2001 in celebra Advertising Hall of Fame. Peter Georgescu este Presedinte Onorific la Young&Rubicam Inc.
Începând cu anul trecut, Peter este pensionar.  

Marcel Iures a jucat în cele mai multe blockbustere si mai mult, este cel mai bun actor de teatru din România. Desemnat de două ori de-a lungul carierei cel mai bun actor de teatru din România, si-a încercat norocul la Hollywood si a reusit. Dupa 1989 a ales să părăsească tara si să se autodepăsească în Cetatea Filmului. Timp de nouă ani a lucrat la Hollywood jucând în filme din distributia cărora au facut parte cei mai celebri actori contemporani. A fost coleg pe platoul de filmare cu: George Clooney în „Pacificatorul” (1997), Tom Cruise în „Misiune Imposibilă” (1996), Brad Pitt în „Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirilor” (1994), Bruce Willis în „Razboiul lui Tom Hart” (2002) si a avut privilegiul de a lucra cu regizorul Costa-Gavras în tulburătorul „Amen”. Cu toate acestea nu a uitat să facă ceva si pentru tara în care s-a format. Din initiativa lui, a luat fiintă în anul 1995 prima scenă independentă de teatru din România.
In această perioadă îl puteti vedea la HBO în serialul „In deriva”.  

Alexandra Nechita (Little Picasso)
un nume de pictor român foarte faimos în întreaga lume.
Picturile ei sunt adesea comparate cu cele ale lui Picasso, Matisse si alti mari artisti.
Media i-a dat numele de „Petite Picasso” si „Mozart with a paintbrush”.
Alexandra Nechita s-a născut în Vaslui, anul 1985, dar s-a mutat cu familia în America după doar doi ani de viată. La 8 ani a avut prima expozitie de pictură la Biblioteca din Los Angeles.
In 1995, Alexandra Nechita pleacă la Paris să lucreze la Mourlot Press unde numai artisti precum Picasso, Chagall, Matisse, Miró au fost invitati să lucreze.
În acelasi an ea a devenit cel mai tânăr artist ce a semnat cu International Art Publishers. Alexandra pictează în ulei câte 3, 4 tablouri pe săptămână – e foarte rapidă si spontană. Lucrările ei sunt comparate cu ale lui Picasso deoarece tinde adesea spre forme geometrice si cu ale lui Chagall pentru că picturile sunt pline de imaginatie si vis.
Tablourile ei au fost prezente, deja, în tări precum Anglia, Franta, Elvetia, Japonia, Olanda, Italia, Noua Zeelandă si Australia.
Alexandra a apărut în emisiuni fără număr pe întreaga planetă, cum ar fi: CBS Sunday Morning, NBC’s Today, The Oprah Winfrey Show, The Rosie O’Donnell Show, and NBC Nightly News with Tom Brokaw.
Printre multele premii câstigate de lucrările ei se numără: - Outstanding Artist of the Year - one of the Most Fascinating Women of the Year by CBS-TV, New York - one of the 100 Most Interesting People într-o listă alcătuită de People Magazine.
- In 2001 a fost numită Ambassador of Peace by the United Nations.
- In 2003 a fost inaugurat în USA, “Alexandra Nechita Center for the Arts”
- In 2005 Nechita’s United Nations Peace Monuments for Asia a fost prezentat în Singapore.  

Ovidiu Creangă s-a născut la 14 februarie 1921 în Vărzăresti, România.
Liceul l-a făcut în Bălti, fiind coleg de clasă cu Eugen Coşeriu, Sergiu Grossu, Valeriu Gafencu, Vadim Pirogan, Valentin Mândâcanu.
După ocuparea Basarabiei de sovietici din 1940 a plecat la Cernăuti unde a făcut cursurile universitare.
În 1944 a părăsit Basarabia si a urmat si graduat Politehnica în Bucuresti ca şef de promoţie cu calificativul „Magna Cum Laude”, unde apoi a fost si Profesor.
În 1970 lucra la Ministerul Economiei. În cadrul lui a fost răsplătit cu Medalia Muncii si Ordinul Muncii.
În 1982 când avea 64 de ani a emigrat în Canada.
În prezent locuieste în Toronto, Ontario.
Ovidiu Creangă a publicat opt cărti, ultima fiind "Cu şi fără securişti" prefatată de renumitul Paul Goma, (Vicovia, Bacău, 2009).  

 Florin Diacu, matematician canadian născut la Sibiu în 1959.
El a obtinut Diploma în Matematică de la Universitatea Bucuresti în anul 1983.
Între 1983 – 1988 a fost profesor de matematică în Medias.
În 1989 a obtinut titlul de Doctor în Matematică la Universitatea Heidelberg din Germania, după care a emigrat în Canada.
La început a lucrat la centrul de Cercetări matematice în Montreal, iar din 1991 este Profesor la Universitatea din Victoria, BC. În calitatea sa de Doctor în Matematică a fost invitat să tină tot felul de prelegeri în întreaga lume. La catedră a mai fost scurte perioade de timp (un an) si la Universităti din Noua Zeelandă, Brazilia, România, Elvetia…
În prezent locuieste în orasul Victoria, BC.  

John Rakolta Jr.
unul dintre cei mai influenti oameni de afaceri din America si Consul Onorific al României în Michigan John Rakolta, Jr. este singurul fiu al lui John Rakolta, unul dintre cei mai proeminenti cetăteni ai orasului Detroit, statul Michigan.
John este proprietarul si conducătorul companiei Walbridge Aldinger, aflată printre primele 50 de companii de constructii din Statele Unite ale Americii, specializată în proiecte comerciale ample, municipale, educationale, federale si industriale, în design, constructii si management.
Date fiind descendenta sa românească si dorinta de extindere globală a companiei pe care o conduce i s-a propus, si a acceptat, functia de Consul Onorific al României în Michigan.
John Rakolta Jr. este descendentul unei familii de români, bunicii săi din partea ambilor părinti fiind născuti în Transilvania. John are amintiri legate de traditiile românesti respectate în familie din vremea copilăriei, cunoaste bucatele traditionale românesti si serveste si acum la masă sarmale, cârnati, mămăligă si cozonaci.

Niciun comentariu: